Cele fundacji Symbioza

W fundacji „Symbioza” działamy na rzecz wszechstronnego rozwoju regionów i ich społeczności, szczególny nacisk kładąc obecnie na Dolny Śląsk w tym Aglomerację Wałbrzyską - obszar, który jest nam  najbardziej bliski. Prowadzimy badania, edukujemy, wzmacniamy społeczne więzi, tworzymy programy i realizujemy projekty, które dedykowane są: dzieciom, młodzieży, osobom dorosłym - aktywnym i nieaktywnym zawodowo, seniorom, osobom chorym, niepełnosprawnym, wykluczonym, zagrożonym wykluczeniem oraz podmiotom takim jak firmy, szkoły, instytucje czy organizacje non profit. Pomagamy kształtować tożsamość regionalną, kulturalną, narodową, europejską, wyrównywać szanse, ułatwiać start w życiu, rozwijać talenty, budować postawy przedsiębiorcze i integrować środowiska wokół ważnych zadań. >>

Wspomóż fundację w działaniach!

Zbieramy fundusze na realizację naszych programów obejmujących edukację regionalną, turystyczną, ekologiczną, psychologiczne wsparcie dzieci, młodzieży i seniorów. Przekazaną nam darowiznę możesz odliczyć od swojego podatku.

Przekaż darowiznę

Już niedługo w Świdnicy zamieszkają Olga, Artem, Aleksiej i Aleksadra Jakuszew -  czteroosobowa rodzina polskiego pochodzenia ewakuowana ze wschodniej Ukrainy objętej działaniami wojennymi. Władze Świdnicy przyznały rodzinie mieszkanie na Osiedlu Młodych. W jego meblowaniu, wyposażaniu oraz aranżacji, które to czynności właśnie trwają, pomaga miastu m.in.fundacja Symbioza. Wsparcia udzieliły także firmy FrancTextil,Wagony Świdnica SA, Cloos Polska, IMP Comfort, Frezpol, Electrolux, MZEC, Spółdzielnia Meblarska z ul. Bystrzyckiej, PHU Badura, Klimaty Mebli, oraz osoby prywatne m.in. Jolanta Płaza. Dziękujemy za każdą pozytywną odpowiedź na nasz apel oraz deklaracje wsparcia od kolejnych firm, instytucji i osób prywatnych (m.in.Farmy Miejskiej, Nifco, Colegate, Meble Wajnert, Nadleśnictwo Świdnica​, Sławomir Mazurek​), które otrzymaliśmy w ostatnich dniach.
Dzięki Państwa pomocy i dobremu sercu rodzina Jakuszew będzie mogła rozpocząć nowe, bezpieczne życie w Świdnicy w funkcjonalnie zagospodarowanym mieszkaniu,wyposażonym od podstaw w nowe meble i sprzęty codziennego użytku.

Niedługo zaprezentujemy kilka zdjęć z postępów prac w mieszkaniu, aby pokazać jak wykorzystujemy wszelkie darowizny finansowe i rzeczowe, jakie Państwo przekazują na rzecz wyposażania świdnickiego mieszkania dla rodziny z Donbasu.

Jeśli ktoś chciałby jeszcze pomóc w wyposażaniu mieszkania lub mógłby zaoferować pracę dla Olgi i Artema (ona jest z wykształcenia socjologiem i inżynierem maszyn, on ekonomistą) - prosimy o kontakt z fundacją Symbioza (Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., tel. 665-088-877).

Pomagać można m.in. w następujący sposób:

1. Wpłacając dowolną kwotę pieniężną na specjalne konto uruchomione przez Fundację Symbioza.
Nr rachunku w BGZ S.A. 95203000451110000003821650, tytuł przelewu "Pomoc dla rodziny z Donbasu".

2. Finansując bezpośrednio zakup części wyposażenia i dostarczając je do mieszkania meblowanego dla rodziny (w tym przypadku koordynator zbiórki wskaże, jakie sprzęty można zakupić).